Hvorfor fejrer vi Kristi Himmelfart?

Jesus rækker hånden ud
Hvorfor fejrer vi Kristi Himmelfart?
Henrik Andersen
-
07/04/2023
-

Kristi himmelfart er en kristen helligdag, som fejres på den 40. dag efter påske. Denne dag minder kristne om, at Jesus efter sin opstandelse fra de døde vendte tilbage til himmelen og blev ophøjet til Guds højre hånd.

Bibelen beskriver, hvordan Jesus efter sin opstandelse fortsatte med at undervise sine disciple i 40 dage. Han gav dem også instrukser om at fortsætte hans arbejde og udbrede evangeliet til hele verden. Efter de 40 dage førte Jesus sine disciple til Betania, bad for dem og blev derefter løftet op i himlen. Dette øjeblik beskrives i Apostlenes Gerninger kapitel 1, vers 9-11:

“Da han havde sagt dette, blev han løftet op, mens de så til, og en sky skilte dem ad, så han forsvandt fra deres øjne. Og mens de stirrede op mod himlen, mens han fór bort, stod der to mænd i hvide klæder ved deres side. ‘I galilæere’, sagde de, ‘hvorfor står I og ser op mod himlen? Den Jesus, som er blevet taget fra jer op til himlen, skal komme igen på samme måde, som I har set ham fare op til himlen.'”

Kristi himmelfart er vigtig for kristne, fordi den markerer Jesu triumferende afslutning på hans mission på jorden. Det er også en påmindelse om, at Jesus er til stede hos Gud i himlen og vil komme igen for at dømme levende og døde. Det er derfor en dag, hvor kristne reflekterer over Jesu lære og udfordres til at fortsætte hans arbejde med at udbrede evangeliet.

Fejringen af Kristi himmelfart kan variere fra kirke til kirke og fra land til land. I mange lande er det en offentlig fridag, og nogle steder er der traditioner, der involverer at gå i procession eller at frigive duer som symbol på Jesu himmelfart.

I det store hele er Kristi himmelfart en vigtig begivenhed i kristendommen, da den minder os om Jesu liv og lære og udfordrer os til at fortsætte hans mission på jorden.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!